συνταγή με Φάρμα Πίνδος Βοσκοτόπια
Κρητικός ντάκος
Υλικά
- 1 διπλό ντάκο κρίθινο
- 2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Φάρμα Πίνδος Βοσκοτόπια
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- ελιές και κάπαρη, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Βρέχουμε τον ντάκο ελαφρά με λίγο νερό.
- Ψιλοκόβουμε την ντομάτα ή την περνάμε στον τρίφτη.
- Ραντίζουμε τον ντάκο με το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Βάζουμε από πάνω την ντομάτα, αφήνοντας στο κέντρο λίγο χώρο για να βάλουμε το τυρί.
- Πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη ρίγανη.
- Ραντίζουμε τον ντάκο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.