ελαφρύ 10% λιπαρά

ΑΠΟ 100% ΠΑΣΤΕΡΙΩΜΕΝΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΑΙ ΓΙΔΙΝΟ ΓΑΛΑ

Με μόλις 10% λιπαρά, το “ελαφρύ” μας κρατάει την αυθεντική, γεμάτη γεύση της θεσσαλικής τυροκομίας αλλά με λιγότερα λιπαρά. Στη γεύση είναι “φέτα”, στα λιπαρά όμως, όχι!

ΤΥΡΙ ΣΕ ΑΛΜΗ

Διαθέσιμες συσκευασίες
15kg
2kg
800g
400g
200g
800g
400g
200g
Share

συνταγή με Ελαφρύ Πίνδος Βοσκοτόπια

Ρολάκια Κολοκυθιού με φέτα

Υλικά

  • 4 μικρά κολοκυθάκια, με κομμένες τις άκρες
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο + επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 250γρ. τυρί Ελαφρύ Πίνδος Βοσκοτόπια
  • χυμός λεμονιού
  • μια χούφτα φύλλα ρόκας, κομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε λεπτές μακρόστενες φέτες.
  2. Περιχύνουμε δύο μεγάλες πιατέλες με ελαιόλαδο και λεμόνι και απλώνουμε τις φέτες κολοκυθιών, χωρίς να καλύπτουν η μια την άλλη.
  3. Αφήνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ψήνουμε τις φέτες κολοκυθιών για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  4. Μεταφέρουμε τις φέτες στις πιατέλες μας και πάλι χωρίς να καλύπτουν η μία την άλλη.
  5. Ανακατεύουμε το τυρί με τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Προσθέτουμε τη ρόκα και ανακατεύουμε.
  7. Βάζουμε 1 κ.γ. του μείγματος του τυριού στη μια άκρη κάθε μαριναρισμένης φέτας κολοκυθιού και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
  8. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες κολοκυθιού, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση.
  9. Τοποθετούμε τα ρολά σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.